В Україні затримали терориста “ІДІЛ”

9-річного громадянина однієї з країн Середньої Азії, якого розшукував Інтерпол за причетність до міжнародної терористичної організації «ІДІЛ», затримала у Харкові Служба безпеки України спільно з прикордонниками. Про це повідомляють у СБУ.

У 2013 році чоловік поїхав до Російської Федерації як заробітчанин. Згодом він переїхав до Сирії, де приєднався до “ІДІЛ”.

“Пройшовши військову підготовку в тренувальних таборах терористів, іноземець став активним членом екстремістського терористичного угруповання та брав участь у бойових діях. Нещодавно чоловік прибув до України, сподіваючись сховатися від правосуддя. Зловмисник затриманий згідно зі ст. 208 КПК України. Вирішується питання про його екстрадицію до країни – ініціатора розшуку”, – йдеться у повідомленні.

У серпні цього року Служба безпеки України також блокувала декілька транзитних каналів переправлення бойовиків ІДІЛ.  У Харкові оперативники спецслужби виявили приватну квартиру, що використовувалася для тимчасового переховування членів ІДІЛ, які мали намір транзитом виїхати в сирійсько-іракську зону бойових дій. У «перевальному пункті» перебувало четверо іноземців – вихідців з країн Центральної Азії. Двоє з них були депортовані з Туреччини у зв’язку з причетністю до терористичної діяльності. При собі вони мали декілька комплектів паспортів різних держав з переклеєними фото. Інші двоє очікували в Україні виготовлення фальшивих документів для подальшого переправлення через Туреччину до Сирії. Кошти для оренди житла прихильникам ІДІЛ, придбання ними підроблених паспортів та проставляння в них фальшивих «дата-штампів» про перетин державного кордону України, а також забезпечення «коридорів» в міжнародних аеропортах надходили із-за кордону. Про використання коштів функціонерами ІДІЛ надсилалися фінансові звіти.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *