Оприлюднено перелік супермаркетів, що продають зіпсовані продукти

Громадська організація “Фундація.101” з 11 липня по 14 серпня  інспектувала супермаркети  України задля виявлення зіпсованих товарів. Про це повідомляє Finance.UA.

Для участі в проекті на сайті організації зареєструвалося 157 осіб, 123 з яких активно брали участь в інспектуванні магазинів. Робота здійснювалася людьми на безоплатній основі.

“За період дослідження небайдужі громадяни скоїли 447 моніторингових візитів і направили в ГО “Фундація.101” таке ж кількість онлайн-звітів. У ході перевірок було зафіксовано 153 випадки продажу зіпсованих м’ясних виробів, які продаються в охолодженому вигляді, що складає 34%, а також 134 випадки продажу прострочених товарів становить 30%.

Супермаркети “Сільпо” громадські інспектори відвідали 87 разів. У 61% випадків фіксувалися факти продажу зіпсованих м’ясних виробів і в 54% випадків – факти продажу товарів, термін придатності яких минув.

Мережа магазинів “Фора” монітори відвідали 73 рази. Факти продажу зіпсованих м’ясних виробів фіксувалися в 51% випадків, а прострочених товарів було 48%.

Третє місце зайняла мережа “АТБ”, яку перевірили 73 рази. Зіпсовані м’ясні продукти були в 37% випадків, а прострочення були зафіксовані в 34%.

ГО “Фундація.101” також звернула увагу на те, що перевірка продуктів харчування в супермаркетах здійснювалася громадянами, які не мають спеціальної підготовки.

“Також не можна виключати потенційних фактів упередженого ставлення громадян до тих чи інших мереж супермаркетів, що в свою чергу, могло вплинути на результати дослідження. Однак в більшості випадків є фото- або відеодокази, які з високою ймовірністю підтверджують вищесказане”, – додали в організації.

Якщо ж ви придбали неякісний товар, дізнайтеся, як повернути сплачені кошти за зіпсовані продукти.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *