Антимонопольний комітет почав розгляд “бензинової справи”

Антимонопольний комітет України обіцяє найближчим часом прийняти рішення по так званому «бензинової справі», в якому фігурують «Золотий екватор», «ВОГ Рітейл», «Окко Нафтопродукт”, “Альянс Холдинг», «Сокар ПЕТРОЛЕУМ», «Паралель – М» , «АМІК Україна». Їх підозрюють в узгоджених діях при встановленні роздрібних цін на світлі нафтопродукти. Про це повідомляє Юрліга.

За даними АМКУ, в період з січня 2013 року по січень 2016 року відповідачі одночасно або майже одночасно (з інтервалом в декілька днів) змінювали (підвищували або зменшували) роздрібні ціни на бензин марки А-95 без об’єктивних на те ринкових причин. При цьому від 20% до 80% загального обсягу нафтопродуктів відповідачі реалізовували за нижчими цінами в рамках програм лояльності.

Комітет переконаний, що такі дії призводять до усунення цінової конкуренції між гравцями і зниження конкуренції на ринку в цілому. Але остаточне рішення він винесе тільки після проведення засідань, на яких будуть повністю проаналізовані матеріали розслідування, а також вислухані аргументи фігурантів справи. У разі, якщо провина буде доведена, нафтотрейдерам загрожує штраф.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *