Уряд уклав договір із профсоюзами та роботодавцями

Уряд України 23 серпня уклало тристоронню Генеральну угоду про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016-2017 роки. Про це повідомляє Юрліга.

Переговорний процес тривав більше чотирьох років. Дана Угода з профспілками і роботодавцями покликана почати нову історію взаємодії в сфері соціально-економічної політики держави, розвитку національної економіки та створення умов для праці громадян.

Суб’єктами Угоди є:

  • 95 всеукраїнських профспілок, які представлені 5-ю репрезентативними об’єднаннями профспілок;
  • 93 організації роботодавців та їх об’єднання (28 галузевих і 65 територіальних організацій), які представлені 4-ма всеукраїнськими об’єднаннями організацій роботодавців;
  • органи виконавчої влади, які представляє Кабінет Міністрів.


Угода складається з трьох розділів:

1. Підвищення конкурентоспроможності національного виробника і забезпечення зростання зайнятості.

2. Оплата, умови, охорона праці та соціальний захист працівників.

3. Соціальний діалог.

Економічний блок Генугоди містить загальні домовленості сторін про прийняття спільних заходів, спрямованих на розвиток внутрішнього ринку, підтримку вітчизняного виробництва, вирішення проблемних питань економічного розвитку і діяльності бізнесу, зокрема, у частині інвестиційної діяльності, кредитування реального сектора, погашення заборгованості держави перед бізнесом з відшкодування ПДВ, здійснення заходів по відновленню виробництва і запобігання можливого банкрутства стратегічних підприємств.

Соціальний блок містить положення, що визначають:

  • для підприємств бюджетної сфери: темпи зростання середньої заробітної плати; тарифну ставку робітника I розряду у 2016 році і проведення переговорів щодо встановлення її розміру в 2017 році; розмір заробітної плати некваліфікованого працівника; перелік і розміри доплат та надбавок до тарифних ставок, окладів і посадових окладів працівників, підприємств, установ і організацій, що мають міжгалузевий характер і т.п .;
  • для бюджетної сфери: недопущення збільшення грошового розриву між посадовим окладом (тарифною ставкою) працівника I тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та мінімальною зарплатою; порядок проведення переговорів щодо встановлення цих розмірів, їх підвищення з урахуванням можливостей виконання зведеного бюджету, збільшення фонду оплати праці для державних службовців і т.п.

Значну увагу приділено питанню погашення заборгованості по заробітній платі та вжиття заходів з метою недопущення її виникнення. Крім того, цей блок містить ряд домовленостей з питань охорони праці, соціального захисту, гуманітарних питань, молодіжної політики, задоволенню духовних потреб населення.

Розділ, присвячений соціальному діалогу, визначає форми співробітництва сторін в контексті реалізації Угоди. Соціальний діалог передбачає спільну роботу, зокрема, в напрямку реформування системи соціальних і податкових пільг, загальнообов’язкового державного соціального страхування, оплати праці, її легалізації, детінізації зайнятості, вдосконалення законодавства в соціально-трудовій сфері.

Угодою також визначено ряд рекомендацій для сторін колективних переговорів на галузевому і територіальному рівнях, а також для включення в колективні договори.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *