Заступником Голови НБУ обрано Борисенка

У результаті відкритого відбору кандидатів на посаду заступника Голови Національного банку України (фінансово-адміністративний блок) обрано Романа  Романа Борисенка, директора Департаменту персоналу.  Про це повідомляє НБУ.

З 25 серпня 2016 року Роман Борисенко призначений виконувачем обов’язки заступника Голови та відповідає за фінансово – адміністративний блок. Рішення про призначення на посаду має бути затверджено Радою НБУ, формування якої очікується найближчим часом.

У рамках подальшої трансформації Національного банку відбулися такі зміни організаційної структури регулятора:

  • Управління стратегії та реформування банківської системи та Управління процесного менеджменту реорганізовані в Департамент стратегії та реформування і підпорядковані Голові НБУ. Цей департамент очолив Михайло Відякін.
  • Управління європейської інтеграції та міжнародних програм (керівник – Володимир Кучин) увійшло до блоку монетарної стабільності на чолі з чинним заступником Голови НБУ Дмитром Сологубом.
  • Департамент персоналу увійшов до фінансово-адміністративного блоку (керівник буде визначений за результатами відкритого відбору кандидатів).

“Роман Борисенко приєднався до команди Національного банку на самому початку перебудови НБУ та є одним із лідерів трансформації регулятора у сучасний європейський центральний банк. За цей час Романові Борисенку вдалося розбудувати надійний фундамент для розвитку професійного потенціалу НБУ, в основі якого лежать Візія, Місія та Цінності Національного банку. Департамент персоналу з ним на чолі досяг значних результатів, до яких можна віднести впровадження нової організаційної структури, систем оплати праці, навчання та розвитку, координації роботи з персоналом, централізації та автоматизації HR процесів. Його високоефективні управлінські якості та стратегічне бачення реформи НБУ дозволять продовжити трансформацію українського центробанку, у якій питання фінансового управління та адміністрування є ключовими, а також забезпечити незворотність якісних змін”, – наголосила Голова Національного банку Валерія Гонтарева.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *