Затверджено правила військової підготовки студентів-медиків

Наказом Міноборони, МОЗ та Міносвіти від 29.06.2016 № 322/631/709 затверджено Інструкцію про організацію військової підготовки громадян України за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби. Про це повідомляє Юрліга.

Таку військову підготовку на добровільних засадах проходять громадяни, які мають або здобувають ступінь вищої медичної освіти не нижче бакалавра, придатні до військової служби за станом здоров’я та морально-діловими якостями.

Військова підготовка проводиться на кафедрах медицини катастроф і військової медицини вищих медичних навчальних закладів або в Українській військово-медичній академії. Громадяни, які навчаються в ВМНЗ, які не мають кафедри МК і ВМ, можуть проходити військову підготовку в ВМНЗ, що мають таку кафедру або в УВМА. Громадяни мають право вибору ВМНЗ, на базі якого вони бажають проходити військову підготовку, за умови відповідності медичної спеціалізації, яку вони мають або отримують в ВМНЗ, військово-облікової спеціальності, по якій проводиться підготовка офіцерів запасу.

Проходити військову підготовку можна за держзамовленням за рахунок коштів держбюджету, передбачених на утримання ЗСУ та інших військових формувань, або за рахунок коштів, що надходять від фізичних осіб в якості плати за послуги у сфері вищої освіти, пов’язані з військовою підготовкою (за контрактом).

Зарахування громадян для проходження військової підготовки здійснюється за результатами конкурсного відбору та медичного огляду військово-лікарськими комісіями. Кандидати будуть проходити професійний психологічний відбір, тестування (завдання в письмовій формі і завдання щодо практичного виконання нормативів), перевірку рівня фізичної підготовленості кандидатів.

Також в документі детально визначена організація військової підготовки, яка здійснюється у формі навчальних занять, самостійної роботи, практичної підготовки, навчального збору, контрольних заходів.

Поточний контроль проводиться шляхом усного опитування, письмовій експрес-контрольної роботи, тест-контролю і т.п. А підсумковий контроль включає семестровий контроль і випускний іспит.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *