Канадські інструктори завершили тренування українських військових

26 серпня представники зональних відділів Військової служби правопорядку Збройних Сил України завершили двотижневий курс застосування сили під керівництвом канадських інструкторів. Про це повідомляє Урядовий портал.

За програмою підготовки вивчався канадський досвід моделі застосування сили в залежності від поведінки об’єкта. Заняття за інтенсивною методикою поділялись на теоретичну та практичну складову. Основна увага приділялась алгоритму дій представників військової поліції під час виконання функціональних обов’язків, особливо в ході оперативних заходів, та питанням самозахисту.

Керівники Військової служби правопорядку Збройних Сил України привітали слухачів з успішним завершенням курсу. Тимчасово виконуючий обов’язки начальника ВСП ЗС України генерал-майор Ігор Криштун зазначив, що завершення курсу навчання є стартом для здобуття нових знань та навичок заради вдосконалення професійної майстерності. Також було наголошено, що три найкращих випускника курсів будуть залучені в якості помічників інструкторів під час наступного тренінгу за участю представників військової поліції Канади.

У заході взяли участь аташе з питань оборони Канади полковник Брайан Ірвін, командир та головний старшина операції «Юніфаєр» Об’єднаної оперативної групи «Україна», які звернули увагу на високу вмотивованість українських військовослужбовців, підтвердили рівень їх підготовленості та висловили бажання щодо подальшої співпраці. В тому числі, і в питаннях підготовки українських інструкторів, які зможуть навчати підлеглих за відповідними програмами та курсами.

За результатами 7 курсу найкращі результати продемонстрував молодший лейтенант Дмитро Федченко, який отримав відзнаку канадських інструкторів.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *