Запрацював Міжвідомчий центр для боротьби з корупцією на митниці

29 серпня при Міністерстві фінансів розпочав роботу Міжвідомчий цільовий центр, створений з метою подолання корупції на митниці. Про це повідомляють у Міністерстві фінансів України.

На початку вересня планується виїзд перших десяти мобільних груп у місця дислокації для оперативного реагування на правопорушення. Передбачається, що це буде в Київській, Львівській, Одеській, Закарпатській та Волинській областях. Наступні десять груп розпочнуть роботу у прикордонних зонах.

Міністр фінансів Олександр Данилюк зазначив, що для зменшення корупційних ризиків буде використовуватись принцип ротації кадрів, тобто склад мобільної групи буде щомісяця змінюватись з дотриманням визначеної кількості представників різних структур (з ДФС – дві особи, з Прикордонної служби та Національної поліції – по одній особі).

«У рамках реформи митниці у нас на порядку денному – запуск у роботу Таргетинг-центру та мобільних груп, що будуть діяти по всій території України. Кадровий склад, матеріально-технічна база – все готове до роботи. І я особисто буду контролювати результативність їх роботи», – Олександр Данилюк.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *