Нацрада реформ ухвалила створення Українського культурного фонду

Національна рада реформ на засіданні ухвалила рішення про створення Культурного фонду України. Концепцію проекту Закону України «Про Культурний фонд України» презентували Міністр культури України Євген Нищук і заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків. Про це повідомляє Урядовий портал.

Євген Нищук під час свого виступу зазначив, що в представленій презентації Концепції проекту Закону України «Про Культурний фонд України» прописана програма дій – нових для держави.

«Для багатьох словосполучення «державна політика у сфері культури і мистецтва» все ще асоціюється з ідеологічним патерналізмом, радянською системою та цензурою. Але ми, як учасники цих процесів, прагнемо систематизувати роботу з реформування життя, переосмислити механізми взаємодії державного та недержавного секторів. Доля подарувала мені можливість тривалої практичної діяльності у сфері культурі саме в недержавному її секторі, а тому я на собі роками відчував певну несправедливість, знаю ситуацію з середини і саме ці речі прагну змінити», – сказав під час презентації Євген Нищук.

Також Міністр зазначив, що Концепція Культурного фонду України та відповідний законопроект були розроблені робочою групою у складі експертів і фахівців у сфері культури і мистецтва, представників Мінкультури, Кабінету Міністрів України та фахівців Адміністрації Президента України. Створення Фонду має сприяти модернізації та підтримці українського мистецтва, відповідних умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості й суспільства, забезпечення широкого доступу до культурних надбань, підтримку культурного різноманіття та інтеграції української культури у світовий культурний простір.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *