Мінфін пропонує скасувати податок за контрактну форму навчання

Міністерство фінансів пропонує звільнити від оподаткування податком на доходи фізичних осіб суми, сплачені будь-якою юридичною або фізичною особою на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за підготовку чи перепідготовку студента або працівника.

Студенти та члени їх родин, які працюють та оплачують навчання студента, матимуть право зменшувати оподатковуваний дохід на суму фактичних витрат на навчання без обмежень.

У Міністерстві зазначають, що це стимулюватиме залучення коштів роботодавців, спонсорів та меценатів, щоб талановита молодь йшла вчитися, а працівники підвищували свій професійний рівень.

Зауважимо, що чинним законодавством передбачено пільгове оподаткування тільки для суми у розмірі 1930 грн. на місяць у 2016р. сплаченої роботодавцем на користь начальних закладів за працівника підприємства або фізичної особи за умови, що вона уклала письмовий договір з зобов’язанням відпрацювати у такого роботодавця не менше ніж три роки після закінчення навчання.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *