Генпрокуратура розслідує корупційні схеми столичних прокурорів

Працівники Генеральної прокуратури України проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди працівниками органів прокуратури Київської області за зняття арешту з рахунку суб’єкта підприємницької діяльності. Про це повідомляють у Генпрокуратурі.

Досудове слідство встановило, що деякі працівники прокуратури Києво-Святошинського району Київської області за попередньою змовою з іншими невстановленими на даний час службовими особами прокуратури вимагали неправомірну вигоду від представника суб’єкта господарювання за зняття арешту з банківського рахунку, накладеного в іншому кримінальному провадженні.

За результатами слідчих дій, проведених у підрозділах прокуратури Київської області та за місцем проживання зазначених осіб, вилучено кошти, які є предметом неправомірної вигоди, а також 14 засобів зв’язку та комп’ютерну техніку.

У порядку ст. 208 КПК України затримано двох працівників прокуратури, яким 30 серпня 2016 року повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії, спрямовані на викриття та притягнення до кримінальної відповідальності усіх осіб, причетних до вчинення корупційного злочину.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *