Затверджено правила виробництва органічної рослинної продукції

Кабмін постановою від 31 серпня затвердив постанову про «Детальні правила виробництва органічної продукції (сировини) рослинного походження». Про це повідомляють у Міністерстві аграрної політики.

За словами Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового, затвердження даних правил прискорить якісний ріст галузі виробництва органічної сільськогосподарської продукції.

   «Звичайно, підтримка цієї постанови сприятиме більш ефективному розвитку ринку і, у свою чергу, дасть можливість якісно сертифікувати органічну українську продукцію з метою її проникнення на Європейські та інші ринки», – сказав Міністр.

На думку Кутового, органічне виробництво в Україні сьогодні має надзвичайні перспективи для розвитку. Міністр зазначив, що у переліку детальних правил виробництва органічної продукції рослинного походження встановлено загальні вимоги щодо сівозмін, обробітку грунту, відбору насінно-садівного матеріалу удобрення сільськогосподарських культур, засобів захисту рослин, вирощування грибів тощо.

У цілому ж прийняття постанови дозволить збільшити обсяги виробництва конкурентоспроможної аграрної продукції, прискорити наповнення внутрішнього ринку високоякісними продуктами харчування, що сприятиме здоровому способу життя громадян.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *