Куріння кальяну обкладається податком

ДФС у консультації від 30.08.2016 роз’яснила, що тютюн для кальяну і алкогольні напої, які використовуються в кальяні, є відповідно до ст. 215 ПКУ, підакцизними товарами. Про це повідомляє Юрліга.

Тютюн для кальяну і/або алкогольні напої, які підприємство роздрібної торгівлі продає покупцям (у тому числі у вигляді куріння кальяну), підлягають оподаткуванню акцизним податком із роздрібних продажів.

При цьому платник податків – суб’єкт роздрібної торгівлі повинен самостійно визначити суму податку, що підлягає сплаті, виходячи з об’єкта оподаткування, бази оподаткування та ставок цього податку, що діють на дату виникнення податкових зобов’язань (пп. 217.1 ст. 217 ПК).

Підпунктом 215.3.10 п. 215.3 ст. 215 ПК передбачено, що для пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, реалізованих відповідно до пп. 213.1.9 п. 213.1 ст. 213 ПК, ставка податку становить 5%.

Відповідно до пп. 214.1.4 п. 214.1 ст. 214 ПК базою оподаткування є вартість (з податком на додану вартість і без урахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів) підакцизних товарів, реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *