Де в Україні можна зарядити свій електрокар

Машини, які їздять на електриці замість палива – популярний тренд у світі. В Україні власників електрокарів не так багато, але місця, де можна підзарядити свого “металевого коня” уже є. Про це повідомляє Великая епоха.

У рамках проекту EV-net в Україні тільки за останні 2 місяці встановлено близько 15 зарядних станцій для електромобілів. Це розширює можливість використання чистого транспорту на наших дорогахПроект EV-net стартував 14 червня 2016 під егідою клубів «Електро-автосе» і Electrocars Club. Мета проекту – відкрити мережу громадських швидких зарядних щитів потужністю від 22 кВт на всіх основних дорогах країни.

Ентузіасти-любителі електромобілів самостійно монтують і підключають зарядні станції. Такі пункти вже діють в Глухові, Батурині, Бердичеві, Лубнах, Краснограді, Хмельницькому, Кам’янець-Подільському і Вінниці. На карті України досить часто з’являються нові точки: 8.08 – в Черкасах, 12.08 – в Полтаві.

Всі щитки EV-net встановлені в людних місцях, таких як готелі, ресторани. У  Конотопі громадська зарядка розташувалася у дворі міської ради.

Зарядці EV-net дали оцінку 5 балів команди з Чехії та Іспанії, які в рамках навколосвітньої автомобільного ралі 80edays 11 серпня 2016 заїхали до Глухова підзарядитися.

Учасники проекту не збираються зупинятися на досягнутому. Крім розширення мережі EV-net в їх планах – установка зарядних станцій з живленням від альтернативних джерел.

На міжнародній мапі позначені місця, де можна підзарядити електромобіль в Києві, існують швидкісні і безкоштовні станції зарядки.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *