Визначено галузі, в яких найбільше фахівців шукають роботу

У серпні активність на ринку праці дещо змінилася. Найрідше пропонували роботу бухгалтерам і фінансистам, працівникам у сфері маркетингу та реклами, HR-ам, страховикам і фахівцям з нерухомості. Про це повідомляє Finance.UA.

Кадровий портал hh.ua заявляє, що показники активності головних гравців ринку — роботодавців і здобувачів — у серпні залишилися без змін. Загалом за минулий місяць на сайті було розміщено близько 20 тис. вакансій та понад 52 тис. резюме.

Збільшилася кількість пропозицій для освітян, а також для тих, хто щойно випустився з вишу за різними спеціальностями. Помітне зростання вакансій спостерігалося у сфері автомобільного бізнесу, в спортивних клубах і салонах краси. Порівняно з липнем, попит впав на  бухгалтерів та фінансистів, працівників у сфері маркетингу та реклами, HR-ів, страховиків і фахівців з нерухомості.

Серед тих, хто шукає роботу, найбільше резюме надійшло від працівників освіти і держслужбовців. Також зросла кількість резюме від представників мас-медіа та фахівців у сфері консалтингу. У зв’язку із закінченням літнього сезону, рідше шукали роботу представники туристичної галузі, спеціалісти з сервісного обслуговування і робочий персонал.

Традиційними лідерами за кількістю резюме і вакансій є Київ, Дніпро, Одеса, Львів і Харків. У серпні зросла кількість резюме в Одесі, Івано-Франківську та Черкасах. Менш активно шукали роботу у Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій, Закарпатській та Тернопільській областях.

Кількість вакансій збільшилася в Київській, Полтавській, Рівненській, Сумській і Хмельницькій областях. Менше давали оголошення про роботу в Чернівецькій, Чернігівській, Запорізькій, Кіровоградській та Тернопільській областях.

Подолання піку кризи сприяло тому, що роботодавці почали сміливіше вказувати розмір матеріальної винагороди в оголошеннях вакансій. У серпні більше третини вакансій були опубліковані з зазначенням заробітної плати. Найчастіше відкрито заявляють про зарплату в таких сферах як продажі, адмін. персонал, початок кар’єри, маркетинг і робочі спеціальності.

Як повідомлялося раніше, восени 2016 року найпростіше буде знайти роботу програмістам (зарплатня від 10 до 50 тис. грн), водіям (4-12 тис.), кур’єрам (3,5 – 8 тис.), кухарям (2,5 -10 тис.), менеджерам з продажу (5 – 12 тис.), няням (4-15 тис.), інженерам (5-14 тис.) та будівельникам (2,5-10 тис.).

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *