Прокуратура розслідує хабарництво депутата

Прокуратурою Волинської області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. Про це повідомляють у Генпрокуратурі України.

Слідство встановило, що 25.08.2016 депутат Луцької міської ради звернувся до начальника відділу обласної прокуратури з пропозицією хабара у вигляді квартири у новобудові. Натомість він просив закрити кримінальне провадження щодо службових осіб відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради, управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області. При цьому депутат зазначив, що розслідування вказаного кримінального провадження створює юридичні перешкоди при подальшому веденні будівельних робіт, отриманні дозвільних документів та введення об’єктів в експлуатацію.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні проводиться слідчими прокуратури області.

Прокуратурою Волинської області зареєстровано кримінальне провадження за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення зі сторони службових осіб відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради, управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області в інтересах низки компаній-забудовників, які ведуть будівництво багатоквартирних будинків у м. Луцьку з суттєвими порушеннями містобудівних умов та Державних будівельних норм України, що може становити небезпеку для людей.
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції України у Волинській області, а процесуальне керівництво – прокуратурою Волинської області.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *