Верховна Рада ухвалила арешт судді Чауса

Верховна Рада на засіданні 6 вересня, розглянувши подання Генпрокуратури, дала згоду на затримання та арешт (утримання під вартою) судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса. Про це повідомляє Юрліга.

Голова ВР Андрій Парубій уже підписав відповідні постанови.

Нагадаємо, М. Чаус був викритий детективами НАБУ при отриманні хабара. Рада суддів України відреагувала на це, засудивши прояви корупційних дій в суддівському співтоваристві. Раніше ВРЮ розглядала дисциплінарну справу щодо судді Чауса, до правоохоронних органів було направлено заяву про необхідність перевірки фактів порушень в Дніпровському районному суді міста Києва під час видачі копій судових рішень та наявності подвійних рішень.

Як повідомив сьогодні керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, Микола Чаус знаходиться на території тимчасово окупованого Криму. Правоохоронці не мали права перешкоджати судді в пересуванні, оскільки у нього був суддівський імунітет.

Тепер імунітету немає, але традиційно немає і можливості оперативно затримати суддю. Відзначимо, що дану проблему пропонується вирішити шляхом законодавчих змін, наприклад: депутатам і суддям, яких хочуть затримати, запропоновано забороняти виїзд з України.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *