Міністр оборони зустрівся з новим Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні

Міністр оборони Степан Полторак провів зустріч із нещодавно призначеним Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Марі Йованович. Про це повідомляє Урядовий портал.

Очільник вітчизняного оборонного відомства привітав Марі Йованович з призначенням на посаду та побажав плідної роботи у розбудові співпраці між двома країнами.

«Сполучені Штати Америки завжди виконували обіцянки та завжди виступають на боці демократії, – сказав Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак. – Допомога, яку ми отримуємо від Уряду Сполучених Штатів, як політична так і матеріальна, є дуже важливою та потрібною для Збройних Сил та України загалом.

Під час зустрічі Міністр оборони поінформував про хід реформ та наголосив, що досягнення у реформуванні армії були високо оцінені під час Варшавського саміту, де був ухвалений Комплексний пакет допомоги.

«Реформування Збройних Сил України проходить планово, згідно зі стратегічними документами, які розроблялися за участю іноземних радників з врахуванням досвіду країн-членів НАТО, – наголосив Міністр оборони. – Наразі маємо чіткий план реформування, аби до 2020 року Збройні Сили України досягли повної сумісності з країнами Альянсу».

Генерал армії України Степан Полторак поінформував про ситуацію на Донбасі та зазначив, що загроза масштабного вторгнення залишається й надалі.

У свою чергу Марі Йованович наголосила, що, як і Джеффрі Пайєт, буде сприяти продовженню та поглибленню співробітництва між Україною та США.

«Сполучені Штати Америки шанують партнерство, яке склалося з Україною, як і Україна цінує співробітництво зі Сполученими Штатами», – відзначила Посол.

У ході зустрічі вона висловила найщиріші привітання з нагоди 25-річчя Незалежності України та глибоке співчуття з приводу загибелі українських військових, які захищають незалежність.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *