Аваков розповів, яких реформ чекати у цьому році

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів у інтерв’ю для каналу 24, яких реформ українцям чекати до кінця цього року.

«Влітку ми відкрили сервісний центр нового зразка у Києві. До кінця року плануємо ще у чотирьох чи п’яти областях, як будемо встигати. Сервісні центри – це дуже важливий плюс, коли люди можуть комфортно, замість старого МРЕВ, отримувати якісні послуги», – зазначив очільник МВС.

Наступним етапом, за словами міністра, стане реформа Державної міграційної служби.

«Ми плануємо у листопаді розпочати процедури видач електронних паспортів. Діти вже отримують нові зразки, відтепер їх зможуть отримати і дорослі», – повідомив Арсен Аваков, додавши, що процес переходу триватиме 10 років.

Третім напрямком стане реформа Державної служби із надзвичайних ситуацій, а саме пожежно-рятувальної служби.

«Ми презентуємо її 15 вересня до Дня рятувальника. Це запит до формування бюджету країни. Ми повинні чітко розуміти, як ми будемо наступного року розвивати цю службу», – сказав міністр.

За його словами, у рамках реформи буде ліквідовано пожежну інспекцію.

«Ми хочемо, аби власник кожного маленького магазину у місті чи селі перестав хапатися за кишеню, коли до нього іде ця служба. Натомість ми запропонуємо європейський підхід оцінки ризиків пожежної небезпеки та страхування», – повідомив міністр.

Другим аспектом реформи ДСНС стане створення волонтерських пожежних бригад, як це діє у США та Європі.

«Ми матимемо професійну лінію рятувальників та пожежників, які є складовою державної вертикалі. Додатково будуть також функціонувати волонтерські пожежні бригади, які у критичні моменти підключатися до ситуацій», – розповів Арсен Аваков,додавши, що наразі цей механізм є незвичним для України, але успішно працює у Німеччині, Сполучених Штатах Америки та Канаді.

Міністр зазначив, що до таких волонтерських ініціатив зможуть долучитися ветерани, які повернулися з фронту.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *