Євробачення-2017 пройде у Києві

Пісенний конкурс Євробачення-2017 пройде в Києві. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив генеральний директор НТКУ (замовник-організатор конкурсу в Україні, – ред.) Зураб Аласанія, повідомляє РБК-Україна.
Серед міст-конкурсантів на прийняття були Київ, Дніпро, Одеса, Львів, Харків і Херсон.
“При голосуванні 19 голосів було віддано за місто Київ, два голоси – за Одесу, і один – утримався. Ось так ми і вибрали”, – розповів Аласанія.
Ареною для проведення Євробачення було обрано Міжнародний виставковий центр у Києві, розташований на лівому березі Дніпра. За словами Аласанії, ця локація має необхідні технічні та логістичні ресурси для створення належних умов для проведення репетицій артистів, роботи журналістів та розміщення близько 11 тисяч глядачів.  Наприкінці липня Кабінет міністрів України дав Європейському мовному союзу гарантії в розмірі 15 млн євро на проведення конкурсу. 8 серпня Кабмін затвердив проект розпорядження про проведення заходів з підготовки і проведення ” Євробачення-2017, який передбачає зокрема виділення Державному комітетові з питань телебачення і радіомовлення 450 млн гривень з резервного фонду державного бюджету.
Визначення міста-господаря Євробачення-2017 вже кілька разів відкладалося. Так, спочатку це повинно було відбутися ще в кінці липня. “Рішення оголошення міста-господаря пісенного конкурсу Євробачення-2017 буде прийнято вже в найближчі дні за результатами фінального детального обговорення членами оргкомітету”, – повідомили в Мінкульті 27 липня. Однак у призначені дні цього не сталося, і НТКУ пояснила затримку з визначенням міста-переможця.
“Київ, Дніпро, Одеса – міста, що пройшли у фінал конкурсу, переможець якого буде приймати Євробачення-2017 – кожен по своєму показали просто фантастичне прагнення до прийому величезного європейського шоу. І кожен з міст має свої недоліки. У кого-то вони технічні або технологічні. У кого-то – фінансові. У кого-то навіть політичні”, – повідомив глава НТКУ Зураб Аласанія.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *