Експерти пояснили, чому важливо відкривати вікна в автомобілі

В автомобілі, припаркованому в тіні протягом дня з закритими вікнами може міститися 400-800 мг бензолу. Якщо ви залишили свою автівку на сонці за температури, що перевищує 16 градусів, рівень бензолу сягає до 2000-4000 мг, що в 40 разів вище допустимого рівня. Про це повідомляє Ukr.Media.

Люди, що сідають до машини з зачиненими вікнами, вдихають надмірну кількість бензолу. Бензол — це токсин, який вражає нирки, кістки та печінку. Гірше того, організму дуже важко видалити цю токсичну речовину. В інструкції з експлуатації автомобілів сказано, що перед включенням кондиціонера слід відкрити вікна на 2 хвилини, але не сказано для чого, а тільки даний натяк на кращу продуктивність автомобіля.

Згідно з дослідженнями, перш ніж кондиціонер почне охолоджувати повітря, він викидає гаряче повітря, що містить бензол — токсин, який викликає рак. Саме тому важливо залишати вікна відкритими на кілька хвилин.

Ні в якому разі не вмикайте кондиціонер зразу, як завели авто!
Перш за все, необхідно відкрити вікна на кілька хвилин, а потім включити кондиціонер. Потримайте вікна відкритими ще кілька додаткових хвилин після заведення автомобіля.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *