КМДА пропонує забудовникам заборонити наймати приватні охоронні фірми

Керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко заявив, що забудовники повинні припинити залучати приватні охоронні компанії до охорони будмайданчиків. Натомість забезпечувати дотримання порядку на законних будівництвах мають правоохоронці. Про це повідомляють у КМДА.

«Має закінчитися використання приватних охоронних компаній забудовниками для охорони будівництва. Має закінчитися використання невідомих людей для охорони будівництва. І це – принципова позиція міста. Сьогодні ведуться переговори з міністром внутрішніх справ і главою Нацполіції про те, якщо будівництво законне – правопорядок на ньому має охороняти поліція. Тоді не буде зіткнень і проблем», – підкреслив Володимир Бондаренко.

Сутички трапилися навколо будівельного об’єкту компанії “Київміськбуд” та представниками цивільного корпусу “Азов” на Святошино. Раніше мер Києва Віталій Кличко зазначив, що усі будівельні об’єкти “Київміськбуда” мають дозвільну документацію.

«Рішення Київради щодо Святошинського провулку було ухвалене 10 грудня 2014 року, ще до прийняття обов’язкової норми про детальний план території. Питання в тому, що забудовник не спілкувався з людьми. Навіть отримавши всі документи, забудовнику, який збирається будувати за рахунок ущільнення забудови, необхідно поспілкуватися з місцевими мешканцями, показати, як розвиватиметься ця територія – той самий проект детального плану території», – зауважив керівник апарату КМДА.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *