За час у пробках пропонують платити зарплатню

Столичні профспілки мають намір змусити роботодавців Києва враховувати витрачений час на дорогу як робочий. Про це повідомляє Ukr.Media.

Про такий план розповів голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник.

Головний аргумент — людина втомлюється, ще не діставшись до робочого місця, бо через ремонт доріг заторів стало набагато більше.  Кожна третя людина, що працює в Києві, витрачає на дорогу на роботу годину і більше.

За словами Мельника, ініціювати зміни до обліку робочого часу профспілки спонукали все більші пробки в Києві та міжнародний досвід. Адже ще в минулому році Європейський суд постановив, що час, витрачений на дорогу до роботи, має вважатися частиною робочого дня.

«Ми маємо намір ініціювати подібний принцип в Києві. Якщо людина 1,5 години в пробках їде на роботу, вона приїжджає вже втомленою, і з цим потрібно щось робити. Та й для більшості столичних роботодавців, враховуючи мінімальний тариф погодинної оплати — 7,5 гривень, це навряд чи стане непосильним навантаженням. У перерахунку на 22 робочих дня в місяць це менше 200 гривень», — каже Мельник.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *