Російські телепередачі більше не вважаються європейськими

15 вересня набув чинності Закон № 1364-VIII щодо визначення передач європейського виробництва». Про це повідомляє Юрліга. 

Законом дається чітке визначення передачам європейського виробництва – це передачі, створені однією або кількома юридичними особами-резидентами держав, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення.

Також до таких передач належать передачі, виготовлені на замовлення юросіб-резидентів держав, які ратифікували Конвенцію, за умови, що безпосереднім виробником такої передачі є також особи-резиденти таких держав.

Відзначимо, що РФ не ратифікувала дану Конвенцію.

У разі, якщо передача створена на замовлення або за участю одного або декількох юридичних осіб-резидентів країни, яка визнана Верховною Радою України державою-агресором (державою-окупантом), така передача не може вважатися передачею європейського або українського виробництва.

Також Законом уточнюється, що в проміжках часу між 07.00 та 23.00 ліцензіати (крім супутникогово мовлення) повинні транслювати передачі європейського виробництва, а також США і Канади, не менше 70% від загального тижневого обсягу мовлення (було – 80%).

Ухвалення таких змін покликане сприяти захисту європейського телеінформаційного простору, заохочувати до створення вітчизняних передач, а також наблизить вітчизняне законодавство до європейських стандартів.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *