Україна шукає нові ринки для вітчизняних експортерів

Україна звернулася до Генерального Секретаріату Ради Європейського Союзу із заявкою на приєднання до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження у якості Договірної сторони. Про це повідомляють у Мінекономрозвитку.

Відповідний лист за підписом Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва підписано та передано до депозитарію Конвенції Ради Європейського Союзу.

Приєднання України до Конвенції сприятиме збільшенню можливостей для преференційного експорту вітчизняних товарів, що, в свою чергу, розширить присутність української продукції на перспективних ринках третіх країн,” – зазначив Степан Кубів.

Також слід зазначити, що можливість приєднання до Конвенції передбачена Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Конвенцією встановлюється положення про походження товарів, що продаються згідно із відповідними угодами, укладеними між Договірними сторонами. Країни-учасниці Конвенції в рамках угод про вільну торгівлю використовують ідентичні преференційні правила походження товарів на основі діагональної кумуляції: товари, які отримали статус походження в одній із країн, можна використовувати у виробничих процесах у будь-якій з інших країн без втрати ними статусу походження.

Учасниками Конвенції є 42 країни, серед яких країни ЄС та ЄАВТ, Туреччина, Албанія, Македонія, Йорданія, Чорногорія, Сербія, Фарерські острови, Марокко, Алжир, Туніс, Палестина, Боснія і Герцеговина, Єгипет та Ізраїль.

Про реалії вітчизняної експортної ситуації читайте у матеріалі “Український експорт: чи є в нас шанси на успіх”.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *