Призначено керівника Центру громадського здоров’я

15 вересня завершився фінальний етап відкритого відбору кандидатів на посаду Генерального директора Державної установи «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України». Про це повідомляють у МОЗ.

Шестеро претендентів, які подали документи для участі у конкурсі та пройшли відбір на відповідність кваліфікаційним вимогам представили своє бачення розвитку сфери громадського здоров’я та установи, яку планують очолити.

Переможцем у відкритому відборі стала Наталія Нізова, яка продемонструвала розуміння потреб сфери громадського здоров’я та комплексний підхід до розвитку Центру. Контракт з нею буде підписано найближчим часом терміном на один рік.

До складу конкурсної комісії, увійшли експерти, представники Міністерства охорони здоров’я України та міжнародних організацій, у тому числі Хосе Роман Леон Лора з Групи підтримки для України Європейської Комісії та Чарльз Вітек з Центру контролю та профілактики захворювань США.

Основне завдання Центру громадського здоров’я — розвиток сфери громадського здоров’я та формування стійкої системи епідеміологічного нагляду в Україні.

Центр відповідатиме за попередження і контроль над інфекційними хворобами, підвищення готовності до ризику спалахів високопатогенних хвороб, попередження та контроль за неінфекційними хворобами, пропагування здорового способу життя, визначення основних детермінант здоров’я та проблем у галузі охорони здоров’я, здійснення оцінки ризиків, лабораторних досліджень та прогнозування. Крім того, центр матиме ресурси для реагування у випадку надзвичайних ситуацій, пов’язаних зі здоров’ям (наприклад, на випадок епідемії).

Зауважимо, що про рішення створення Центру стало відомо у червні цього року.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *