НАБУ знайшло корупційні адмінпорушення у справі Лещенка

Національне антикорупційне бюро України завершило розслідування джерел коштів, на які нардеп Сергій Лещенко придбав квартиру. Про це повідомляє Лівий берег. 

Директор НАБУ Артем Ситник повідомив на брифінгу, що в результаті перевірки придбання нардепом Сергієм Лещенком квартири були виявлені ознаки двох адміністративних порушень, пов’язаних із корупцією.

“Є низка порушень, які, ми вважаємо, підпадають під ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією”, – сказав він.

Першим таким порушенням став договір про позику між Лещенком і власником сайту “Українська правда” Оленою Притулою.

“Цей договір є безвідсотковим і підписаний на 10 років. З огляду на те, що на кредитному ринку України відсутні реальні можливості для отримання безвідсоткових кредитів, а найнижчим орієнтиром для кредитних ставок є облікова ставка НБУ 15%, існують ознаки можливості отримання народним депутатом Лещенко вигоди у вигляді безпроцентної позики, який не є загальнодоступною послугою. Орієнтовна сума вигоди становить 188 тисяч гривень у 2016 році, якщо вважати за ставкою НБУ, і 565 тис. гривень кожного наступного року. На нашу думку, такі дії підпадають під ознаки складу адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 172-5 КпАП”, – зазначив Ситник.

Другим порушенням стало те, що Лещенко у своїх деклараціях не вказував, що в його квартирі по вулиці Турівській прописана також матір.

“Цього члена сім’ї потрібно було включати в декларацію і декларувати ті депозити, які були зараховані на її ім’я. Тим паче, що сам пан Лещенко пояснює, що фактично це були його кошти, а мати тільки керувала цими рахунками. Ці дії підпадають під дію частини третьої статті 172-6 КпАП”, – додав директор НАБУ.

Оскільки бюро не має повноважень складати протоколи про адміністративні порушення, матеріали перевірки передадуть до Національного агентства щодо запобігання корупції.

Сам Сергій Лещенко на своїй сторінці у facebook пообіцяв прокоментувати розслідування на брифінгу.

Про те, що загрожує чиновникам, які подали недостовірну інформацію у декларації про доходи, читайте за посиланням.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *