Уряд планує “дати по зубам” українському криміналітету

Уряд планує змінити або скасувати так званий закон Савченко задля боротьби з криміналітетом. Про це повідомляє Урядовий портал.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зауважив, “закон Савченко” спростив відповідальність злочинців і дав можливість десяткам тисяч злочинців вийти на волю.

 “Ви подивіться: зґвалтування, вбивства, пограбування. В більшості своїй ці люди звільнені по так званому закону Савченко, – повідомив Прем’єр.

У зв’язку з цим Уряд найближчим часом представить пропозиції, щоб скасувати “закон Савченко” або його змінити.

“Друга позиція: за грабежі, угони, зґвалтування будемо вимагати від українського Парламенту – а коаліція це підтримує – максимально жорсткого покарання”, – заявив Володимир Гройсман.

Крім того, прийнято рішення про направлення 330 млн грн на підвищення заробітних плат співробітниками карного розшуку.

“Ми зробимо так, що карний розшук – це буде підрозділ, який буде ефективно боротися з бандитизмом”, – наголосив Голова Уряду.

Голосування щодо цього закону, який буде внесений Урядом, відбудеться у четвер, зазначив Володимир Гройсман.

“Маємо не забувати про боротьбу з бандитизмом. Криміналітет має отримати зараз по зубам“, – підкреслив він.

Він також підкреслив небезпечність існування низки пом’якшень щодо кримінальних злочинів у зв’язку із вторгненням Росії на Донбасі через доступ до зброї та розквіт криміналітету. “Ми як держава маємо дати відсіч цій навалі злодіїв”, – підкреслив Прем’єр-міністр.

При цьому він зауважив, що боротьба із злочинністю – спільне завдання Уряду та Парламенту.”Я знаю, що Парламент це підтримає, і ми це будемо впроваджувати. Якщо у цьому місяці проголосують [закон], з жовтня місяця буде оголошена серйозна, безкомпромісна боротьба з злочинцями”, – заявив Володимир Гройсман.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *