Крафтовим виноробам скасують ліцензії на оптову торгівлю

20 вересня Верховна Рада прийняла Закон, який регулює ліцензування виробництва винних продуктів. Про це повідомляє Юрліга.

Законом передбачено, що суб’єкт господарювання, який отримав ліцензію на виробництво алкогольних напоїв (вин виноградних, вин плодово-ягідних або напоїв медових) і виробляє їх з виноматеріалів (виноградних, плодово-ягідних або медових) винятково власного виробництва (не придбаних), має право здійснювати оптову торгівлю зазначеними алкогольними напоями без отримання окремої ліцензії на таку оптову торгівлю.

До суб’єктів господарювання, що здійснюють оптову торгівлю алкогольними напоями без отримання окремої ліцензії, в передбачених законом випадках не застосовуються штрафи.

Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» щодо оптової торгівлі алкогольними напоями, виготовленими з власного виноматеріалу (не придбаного)» має на меті  створення реальних можливостей для розвитку виноробної галузі Україні.

Сьогодні висока ціна оптової ліцензії – це перешкода для створення і початку нового бізнесу, особливо для невеликих фермерських господарств. Крім того, це є причиною нерівних конкурентних умов для великого і малого бізнесу.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *