На нові авто для поліції витратять майже мільярд гривень

Україна успішно провела переговори з японськими компаніями щодо продовження дії договорів купівлі/продажу в рамках Кіотського протоколу, які закінчилися в лютому 2016 року. Кошти в рамках угоди витратять на технічне переоснащення патрульних автомобілів для Нацполіції. Про це повідомляють у МВС.

«Мінприроди на доручення Кабміну успішно провело переговори з японськими компаніями щодо можливості спрямування 956 млн. грн. на придбання автомобілів з гібридною силовою установкою у розмірі 100% від всього залишку коштів. Це гроші, які надійшли від японських приватних компаній за договорами в межах Кіотського протоколу», – зазначив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Він відзначив, що нові гібридні автомобілі мають унікальні технічні характеристики і поєднують в собі бензиновий та два електромотори (сучасна технологія електрокара i-MiEV).

Закупівля автомобілів відбуватиметься через систему ProZorro у рамках Договору делегування, укладеного між Мінприроди та МВС України.

«Наші поліцейські отримають найкращу комплектацію. Фактично це буде дебют цього авто в Україні. За рахунок низької витрати пального за рік можна зекономити близько 330 мільйонів гривень. За ці кошти можна придбати ще близько 250 таких авто»,  – зауважив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *