СБУ викрила найбільшу мережу грального бізнесу в Україні

Функціонування грального бізнесу, що вівся через розгалужену мережу інтернет-казино, надаючи заборонені законом послуги азартних ігор та букмекерської діяльності, припинила Служба безпеки України.

Організована злочинна група тривалий час діяла на території всієї України, включаючи тимчасово окуповані території. Також ділки працювали в Росії, країнах колишнього СРСР та в Європі. Керування та контроль за роботою грального бізнесу на непідконтрольних Україні територіях вівся відповідно до інструкцій, які були розроблені організаторами злочинної схеми.

За оцінками фахівців, масштаби протиправної діяльності організації, що входить до топ-100 компаній, які працюють на ринку грального бізнесу, не мають аналогів у державі. Лише в Україні виявлено понад п’ять тисяч добре законспірованих пунктів надання незаконних послуг.

Крім того, діяльність забороненого грального бізнесу забезпечувала фінансування терористичної діяльності на сході України, що є злочином за ст. 258-5 Кримінального кодексу України – фінансування тероризму.

Під час проведення слідчих дій за 28-ми адресами в офісних приміщеннях, а також за місцями проживання осіб, причетних до злочину, правоохоронці вилучили майже одну тисячу сучасного комп’ютерного та серверного обладнання, яке використовувалося у злочинній схемі, документацію, гральні пристрої та понад сім мільйонів гривень готівкою. Також оперативники спецслужби виявили замаскований «кол-центр» на 400 робочих місць з сучасним високовартісним комп’ютерним обладнанням, що використовувався для координації протиправної діяльності.

Тривають невідкладні слідчі дії для з’ясування обставин створення та функціонування грального бізнесу, а також встановлення всіх причетних до цього осіб.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *