Систему адміністрування податків в Україні буде змінено

Мінфін розробило і найближчим часом внесе на розгляд Уряду свої пропозиції щодо зміни системи адміністрування податків в Україні, заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. про це повідомляє Урядовий портал.

“Найближчим часом Міністерство фінансів внесе свої пропозиції Уряду, Уряд розгляне. І після того ми можемо говорити про те, що спільно з Парламентом ми будемо супроводжувати ці зміни, і вони якісно змінять ситуацію щодо адміністрування податків”, – заявив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр повідомив, що команда Міністерства фінансів напрацювала документ, який може лягти в основу змін до податкової системи.

“Ці зміни будуть в першу чергу покликані на те, щоб спростити адміністрування”, – зазначив він.

Володимир Гройсман висловив переконання, що потрібно змінювати систему адміністрування податків. Сьогоднішня система адміністрування податків часто дає підстави для здійснення тиску з боку органів, що здійснюють перевірки підприємств, та корупції, зауважив Голова Уряду.

“То не такий звіт, то не така цифра, то не так зробили, потім мільйонні штрафи, а потім за відкати ці штрафи починають списувати”, – зазначив він.

При цьому прем’єр-міністр зауважив, що ставки податків, за великим рахунком, є прийнятними, але система має бути зрозумілою і прозорою, підкреслив він.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *