НАТО передав Україні партію технічної допомоги

27 вересня керівник секції Трастових фондів Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA) Фредерік Пежо передав трьом травмованим учасникам АТО придбані за кошти НАТО допоміжні пристрої для протезів компанії Ottobock. Про це повідомляє Урядовий портал. 

Допомога надається Трастовим фондом НАТО з медичної реабілітації.

«Ми пишаємося тим, що маємо змогу допомогти Україні захищатися», – сказав Фредерік Пежо.

За його словами, за 2 останні роки 150 учасників АТО отримали лікування чи пройшли реабілітацію за кордоном в рамках роботи Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації. Також за підтримки НАТО діють оздоровчі табори та відбуваються різноманітні тренінги.

Віце-прем`єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала Фредеріку Пежо за підтримку наших воїнів у цей тяжкий для України час. Також вона подякувала захисникам держави, які отримали важкі травми на фронті.

«Сподіваюся, що ці пристрої допоможуть Вам почуватися впевненіше у соціумі, що Ваше життя стане кращим», – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем`єр-міністр поінформувала про те, що минулого тижня Уряд отримав підтвердження офіційної участі України в Іграх Незламних (Invictus Games), які наступного року відбудуться в Торонто (Канада). Незабаром для участі в змаганнях буде оголошено відбір учасників бойових дій, котрі були поранені. Підготуватися до Ігор можна буде в спеціально створених таборах, які діють на базі НаціональногоПаралімпійського Комітету. Пан Пежо зазначив, що НАТО планує підготувати команду з 12-ьох українців до Ігор Незламних у Торонто.

Invictus Games – це міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов`язків. Участь у змаганнях беруть країни-члени НАТО, а також стратегічні партнери Альянсу. Уперше Invictus Gamesвідбулися 2014 року у Лондоні (Велика Британія). Патроном Ігор є Принц Гаррі Вельський.

Окрім цього, за підтримки НАТО наші військовослужбовці долучатимуться і до інших міжнародних спортивних заходів. Зокрема, вже 28 жовтня 4-ро бійців АТО візьмуть участь у 41-му марафоні морської піхоти США у Вашингтоні.

 

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *