День народження Шевченка можуть зробити вихідним

Комітет ВР з питань соцполітики і зайнятості рекомендує прийняти за основу законопроект № 4375 про внесення зміни до Кодексу законів про працю щодо встановлення нового святкового дня. Про це повідомляє Юрліга. 

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 73 КЗпП, встановивши святковим і неробочим днем 9 березня – День народження Тараса Григоровича Шевченка.

Комітет вважає, що така зміна має важливе суспільно-політичне, культурне і морально-етичне значення, сприятиме підвищенню рівня самоідентифікації громадян України.

У свою чергу, Головне науково-експертне управління Апарату ВР висловлює зауваження до законопроекту, зазначаючи, що введення додаткового святкового дня призведе до порушення встановленого балансу неробочих / робочих днів. Крім того, встановлення відповідного святкового дня буде виглядати недостатньо зваженим кроком по відношенню до багатьох інших видатним історичним постатям, які також зробили вагомий внесок у становлення України як держави (напр., Ярослав Мудрий, Іван Франко, Григорій Сковорода та ін.).

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *