Митниця оголошує війну власникам нерозмитнених авто

Державна фіскальна служба посилить боротьбу із нерозмитненими авто, які мають іноземну реєстрацію. Про це повідомляють Ukr.Media.

Про це заявив головний операційний директор Wiseman Rose LLP Сергій Креймер.

За його словами, Державна фіскальна служба (ДФС) вже готує списки всіх автомобілів, ввезених в режимі транзиту або тимчасового ввезення на територію України з 1 січня 2007 року.

Машини, які порушили митний режим на понад 48 годин, оголосять в розшук. З 1 листопада розшук авто з іноземними номерами стане автоматизованим. Співробітники ДФС також планують патрулювати вулиці спільно з поліцією, щоб виявляти автомобілі-порушники.

Особливу увагу приділятимуть автівкам з іноземними номерами, які використовуються в комерційних цілях. Якщо ж громадянин ввіз кілька авто і не розмитнив їх, то це загрожує кримінальною відповідальністю.

Нагадаємо, резиденти України (громадяни і зареєстровані іноземці) можуть ввезти автомобіль в транзитному режимі на термін до 10 днів. Нерезидентам тимчасове ввезення авто дозволене на рік. Але впродовж 60 днів транспортний засіб повинен бути зареєстрований в поліції.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *