Ізраїль вимагає закриття одного з українських телеканалів

Посольство Ізраїлю передало МЗС України ноту щодо змісту передач однієї з телерадіокомпаній, яка веде мовлення на території України. Про це повідомляє Канал 24.

На думку ізраїльського дипломатичного відомства, ТРК “Планета” пропагує ксенофобію і антисемітизм.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення уже виносила попередження каналові наприкінці серпня.

“31 серпня за результатами планової перевірки, якою було зафіксовано низку порушень, зокрема і щодо трансляції передач, у яких відбувалася пропаганда винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження, застосував до ТОВ “Телемережа “УНІКА-TV” (супутникове мовлення, логотип “ПЛАНЕТА”) санкцію “оголошення попередження”, – йдеться у повідомленні Нацради.

Факти щодо поширення каналом ворожнечі особливо у період вшанування 75-х роковин трагедії Бабиного Яру, на думку представників Нацради, є особливо обурливими та цинічними.

До суду з вимогою позбавити ліцензії цього мовника Нацрада звернулась ще всередині 2015 року, проте судовий розгляд триває й досі.

До слова, ТОВ “Телемережа “УНІКА-TV” хоч і має юридичну адресу в Києві, проте веде мовлення з території анексованого Криму.

 

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *