Топ-5 новин робочого тижня

Редакція ЦКП інформ підготувала огляд найголовніших подій цього тижня.

РФ арештувала українського журналіста

У Московському СІЗО “Лефортово” утримують журналіста “Укрінформ” Романа Сущенка. Про це повідомляє Українська правда.

Романа звинувачують у шпіонажі. Міністр інформаційної політики Юрій Стець на своїй сторінці у facebook повідомив, що його відомство відстежує хід справи.

Відомо, що до Росії журналіст прибув у особистих справах і зразу ж був затриманий.

На радість книголюбам: ПЕН-клуб збереться в Україні

Наступний конгрес міжнародного ПЕН-клубу пройде в Україні. Про це повідомляє Лівий берег.

Таку заяву зробив у facebook український письменник і публіцист, віце-президент Українського центру міжнародного ПЕН-клубу Микола Рябчук.

“На конгресі міжнародного ПЕН у Галісії ми з Андрієм (письменник Андрій Курков, – ред.) таки домоглися офіційного рішення проводити наступний конгрес в Україні. Як на мене, це значно важливіше за Євробачення”, – написав він.

ПЕН-клуб – міжнародна неурядова організація, яка об’єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів. Був створений з метою сприяння дружбі та інтелектуальної співпраці письменників усього світу; акцентує увагу на ролі літератури в розвитку взаєморозуміння і світової культури; бореться за свободу слова; діє як потужна сила в захисті прав письменників, яких садять до в’язниці, а часом і вбивають за їхні погляди.

Пенсійний вік не підвищуватимуть

Україна не підніматиме віковий поріг виходу на пенсію, повідомляє Лівий берег.

Із такою заявою виступив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, зауваживши, що підняття віку можливе лише за умов покращення рівня та якості життя українців.

“Наша позиція абсолютно чітка і принципова – сьогодні ми не підемо на підвищення пенсійного віку для наших співгромадян. Це питання можна буде розглядати тільки в перспективі: після того, коли ми підвищимо рівень і якість життя українців, а найголовніше – різко збільшиться тривалість життя в нашій країні “, – сказав він в ефірі телеканалу” UA: ПЕРШИЙ “.

Верховна Рада перерозподілила бюджет

vr

Верховна Рада 6 жовтня ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік».

Законодавчим актом збільшено видатки:

  • на оплату праці з нарахуваннями працівників центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій та закордонних дипломатичних установ України – 1,5 млрд. гривень;
  • на оборону і безпеку – у сумі 7,1 млрд. грн., з них на грошове забезпечення – 6,3 млрд. гривень;
  • Міністерству регіонального розвитку України на бюджетну програму «Державний фонд регіонального розвитку» (код 2761070) – 950,0 млн. гривень;
  • на бюджетну програму «Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості  готової товарної вугільної продукції» – 420,0 млн. гривень;
  • Міністерству юстиції України для забезпечення невідкладного фінансування витрат, пов’язаних з представництвом інтересів України у закордонних юрисдикційних органах – 90,0 млн. гривень;
  •  на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів державної форми власності – 50,0 млн. гривень;
  • Національній академії медичних наук на бюджетну програму «Діагностика і лікування захворювань із впровадженням експериментальних та нових медичних технологій, спеціалізована консультативно-поліклінічна допомога, що надається науково-дослідними установами Національної академії медичних наук України» – 35 млн. гривень;
  • субвенцію з Державного бюджету України місту Умань на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (на виконання заходів з підготовки до відзначення 400-річчя заснування м. Умані, зокрема, для проведення ремонту та реконструкції дорожнього покриття у межах міста) – 15,0 млн. гривень;
  • Міністерству молоді та спорту України на бюджетну програму «Розвиток фізичної культури, спорту вищих досягнень та резервного спорту» (код 3401220) – 8,0 млн. гривень.

21 листопада офіційно стало святом

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про відзначення у 2016 році Дня Гідності та Свободи». Про це повідомляють на сайті Адміністрації Президента.

Указ спрямований на забезпечення гідного вшанування громадянської мужності учасників революційних подій у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України, їх відданості ідеалам свободи, справедливості та утвердження в нашій державі демократичних цінностей.

День Гідності та Свободи відзначається 21 листопада – у день початку подій, які стали для України історичними: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Президент доручив Уряду утворити Організаційний комітет із підготовки та відзначення у 2016 році Дня Гідності та Свободи, залучивши до його роботи представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, територіальних громад, активних учасників революційних подій, представників громадської організації «Родина Героїв Небесної Сотні», організацій громадянського суспільства, вітчизняних науковців.

Цього дня також буде вшановано мужність і героїзм учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, волонтерів, інших патріотів, які відстоюють територіальну цілісність України, захищають надбання Революції Гідності.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *