Адвоката підозрюють у оборудках з державним цукром

Генеральна прокуратура України продовжує вживати заходи з метою упередження можливих шахрайських оборудок з державним цукром, протидії рейдерським захопленням підприємств та притягнення винних у цьому осіб до установленої законом відповідальності. Про це повідомляють у ГПУ.

Як повідомлялось раніше, Генеральною прокуратурою України спільно із працівниками Служби безпеки України 26.03.2016 попереджено збитки державі на більше ніж півмільярда гривень через спробу рейдерського захоплення цукру, який належить державній спеціалізованій бюджетній установі «Аграрний фонд», під виглядом проведення виконавчих дій на одному з підприємств у м. Бровари Київської області.

Завдяки злагодженій спільній роботі прокурорів Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату та слідчих Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, за участі оперативного підрозділу Головного управління Національної поліції у Київській області установлено причетність до вчинення шахрайства з майном на суму понад 200 млн грн одного із адвокатів столиці.

За результатами проведення 28.09.2016 обшуків у нього вилучено злочинні схеми рейдерських захоплень підприємств, підроблену печатку, що використовувалась для захоплення підприємства, понад 10 печаток інших суб’єктів господарювання, більш ніж 10 мобільних телефонів та стартових пакетів операторів стільникового зв’язку для конспіративного спілкування.

Слідством одержано докази того, що адвокат брав участь у підробках документів, здійснював юридичний супровід злочинної діяльності, надавав поради іншим співучасникам стосовно втілення шахрайських оборудок, а також необхідні засоби для їх вчинення, переховував у себе знаряддя злочину для ускладнення виявлення і вилучення правоохоронними органами, забезпечував прикриття злочинної діяльності співучасників злочинів та вчиняв інші дії, що стало підставою для повідомлення йому 07.10.2016 про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *