“Прописка” більше не впливатиме на оформлення пенсії

З початком 2017 року українці зможуть оформлювати пенсію без прив’язки до місця реєстрації. Про це повідомляє Партія Пенсіонерів України. 

Такі зміни закладені в ухваленій Кабміном стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України до 2020 року.

Повідомляється, що  з 1 січня 2017 року в Україні буде запроваджено електронне призначення пенсій у централізованому порядку українським громадянам.

Таким чином, незалежно від місця перебування, пенсіонер зможе звернутися до будь-якої установи системи Пенсійного фонду, повідомити про свої потреби і отримати відповідь за місцем звернення, а не за місцем реєстрації. Справа про призначення пенсії формуватиметься в електронному вигляді, а паперові пенсійні справи відійдуть у минуле.

Планується, що на оформлення документів витрачатиметься усього 15-20 хвилин. Призначення пенсії буде відбуватися автоматично, людський фактор буде лише на стадії введення та оброблення інформації в електронну базу.

За словами голови Партії Пенсіонерів України Миколи Кукуріки, таким чином українським пенсіонерам спростили процедуру оформлення пенсії.

“Хоча б у технічному плані, але система повертається обличчям до людей. Громадянам потрібно буде подати, заяву, паспорт, ідентифікаційний код, трудову книжку і оформлення пенсії відбуватиметься незалежно від реєстрації чи прописки, за місцем звернення. Це суттєво скоротить процес оформлення пенсії”, – повідомив Микола Кукуріка.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Комментариев (1)

    Олександр

    Червень 15, 2017 at 17:38

    Cьогодні 15.06.2017 мені подзвонили з пенсійного фонду м. Житомира і поставили перед фактом: якщо не надам документи про місцеву прописку( в паспорті м. Бердичів) – оформлення та нарахування пенсіїї Не буде здійснюватись Що говорить сучасне законодавство з цього приводу ? Дякую.

    Відповіcти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *