Набув чинності закон, що стимулює виновиробництво

Сьогодні, 13 жовтня, набув чинності Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» щодо оптової торгівлі алкогольними напоями, виготовленими з власного (не придбання) виноматеріалу». Про це повідомляє Юрліга. 

Законом передбачено, що суб’єкт господарювання, який отримав ліцензію на виробництво алкогольних напоїв (вин виноградних, вин плодово-ягідних або напоїв медових) і виробляє їх з виноматеріалів (виноградних, плодово-ягідних або медових) виключно власного виробництва (не придбання), має право здійснювати оптову торгівлю зазначеними алкогольними напоями без отримання окремої ліцензії на таку оптову торгівлю.

Таким чином, зазначені виробники вина не повинні будуть платити 500 тис. грн за сертифікацію для оптової торгівлі.

Кабмін в 2-місячний строк з дня набрання чинності Законом повинен привести свої нормативно-правові акти у відповідність з ним.

Мета таких змін – створення реальних можливостей для розвитку виноробної галузі України. Висока ціна оптової ліцензії була перепоною для створення і початку нового бізнесу, особливо для невеликих фермерських господарств, а також була причиною нерівних конкурентних умов для великого і малого бізнесу. В результаті малий бізнес пішов в тінь (наприклад, в Одеській, Миколаївській областях), а податківці і правоохоронці часто упереджено ставилися до малих фермерських господарствах, які бажають виробляти вино.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *