Топ-5 новин тижня

Редакція ЦКП інформ пропонує вашій увазі огляд найважливіших подій цього тижня.

Теплу бути!

З 10 жовтня в Києві починається включення опалення в дитячих садках, школах, лікарнях та інших соціальних установах. Про це повідомляє Finance.UA.

За словами мера Києва Віталія Кличко, відповідальність за підключення соцустанов до тепломереж і температуру батарей несуть особисто глави районних адміністрацій, директори департаментів освіти і науки, культури, охорони здоров’я.

Дитячі садочки та школи Львова сьогодні також розпочали опалювальний сезон.

Київ увійшов до топу найкращих туристичних міст

Київ, де просять у середньому 35 доларів за ніч, розташувався на восьмій позиції серед найбільш доступних міст Європи. Про це повідомляє Канал 24.

Дослідження проводив сервіс короткострокової оренди приватного житла Airbnb.

Були названі 25 міст, серед яких найдешевші апартаменти пропонують Тбілісі, Белград і Стамбул, розташовані на перших позиціях.

Найдорожчими містами в рейтингу виявилися: Нант у Франції, Палермо в Італії і столиця Словенії – Любляна. Тут пропонується житло в середньому за 45-47 доларів.

Волонтерам присвятили монету

Національний банк України повідомив про введення в обіг з 12 жовтня нової пам’ятної монети на своїй сторінці у facebook.

 Негода знеструмила міста

12-13 жовтня через негоду сталося знеструмлення 276 населених пунктів у 11 областях. Про це повідомляють у МВС. 

Унаслідок погіршення погодних умов зареєстровані неодноразові випадки падіння дерев у місті Миколаєві та області.Зафіксовано близько 50 випадків падіння дерев на лінії електропередач, житлові будинки, легкові автомобілі та автошляхи. Внаслідок падіння дерев на контактні лінії електротранспорту призупинено рух тролейбусів по двох маршрутах. Підрозділи Головного управління ДСНС України у Миколаївській області здійснили 47 виїздів на ліквідацію наслідків негоди. Аварійно-відновлювальні роботи на території області тривають, до них залучено всі відповідні комунальні служби.

12 жовтня через шквалисті пориви вітру в Одесі та області повалено 86 дерев, унаслідок чого загинуло 2 особи та дитина 2005 року народження. Через ураження струмом від обірваних ліній електропередач постраждала одна особа. Через випадіння опадів сталося підтоплення 10 ділянок вулиць міста, 7 підвальних приміщень будівель та 55 приватних домоволодінь області. Роботи по відкачуванню води продовжуються. Також через пориви вітру в Одесі та Чорноморську сталося пошкодження дахів двох приватних житлових будинків. До аварійно-відновних робіт та відновлення електропостачання населених пунктів залучено 291 осіб та 53 одиниці техніки, від ДСНС – 104 чоловік особового складу та 27 одиниць техніки.

12 жовтня у Запорізькій області стався підйом рівня ґрунтових вод та утворилися значні морські хвилі. Вода потрапила на території 30 баз відпочинку на Федотовій косі смт Кирилівка. Підтоплення відбулося на тих базах, котрі знаходяться у низинах на відстані 20-30 м від берегової лінії. Рух на дорозі між смт Кирилівка та с. Степокрух – безперешкодний. Внаслідок негоди постраждалих немає, руйнування конструкцій баз відпочинку не відбулося. Станом на 9 ранку 13 жовтня пориви вітру знизилися до 13-15 м/с та змінився його напрямок. Ситуація контрольована, проводиться постійний моніторинг, підрозділи ГУ ДСНС України у Запорізькій області знаходяться у повній готовності до дій за призначенням.

Безкоштовні візи до Румунії

Громадяни України матимуть змогу безкоштовно оформлювати національні румунські візи. Про це повідомляють на сторінці Департаменту консульської служби МЗС України у facebook.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *