Оформити закордонний паспорт тепер можна онлайн

На порталі державних послуг iGov завершено інтеграцію з системою Державної міграційної служби.  Однією з нових послуг стала видача та заміна закордонного паспорта в Києві, а також видача електронного паспорта (ID-карти) при досягненні 16 років. Про це повідомляє AIN.UA.

Про інновацію розповів координатор проекту Дмитро Дубілет.

Послуга працює по всьому Києву: користувач може вибрати будь-який район і один з доступних тимчасових слотів для візиту. Після цього йому на пошту прийдуть докладні інструкції про те, які документи брати для оформлення закордонного паспорта, а також реквізити для оплати.

«Плануємо незабаром прибрати, нарешті, атавізм, за яким від громадян вимагають квитанції з мокрими печатками банку. Вони зможуть перевіряти квитанції по ЕЦП або, в разі «ПриватБанку», з сервісу перевірки документів », – розповідає Дубілет.

В онлайні можна отримати консультацію, якщо щось піде не так. Також користувач отримує SMS-повідомлення про всі стадії оформлення документа.

Що ж стосується видачі електронних паспортів – за законом, вона повинна була запрацювати для всіх з 1 жовтня цього року, але ДМС ще не повністю обладнала для цього відділення. За словами Дубілета, як тільки ця послуга запрацює повноцінно, вона з’явиться і на iGov.

Пілотну версію оформлення закордонного паспорта в онлайні запускали в Дніпрі ще в 2015 році, за словами Дубілета, в області з тих пір таким чином оформлено понад 20 000 закордонних паспортів.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Комментариев (1)

    My Name

    Жовтень 19, 2016 at 09:27

    вона повинна була заробити
    ———————————-
    Хто вона? Заробити що? Можливо “запрацювати”?

    Відповіcти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *