Скільки пацієнтів припадає на одного лікаря в Україні

Реформа в медичній галузі, а саме можливість самостійно обирати лікаря, може призвести до того, що одні лікарі не матимуть відбою від пацієнтів, а іншим лікарям їх не вистачатиме. Про це повідомляє Канал 24.

Про обмеження щодо кількості пацієнтів, яких лікар може прийняти упродовж місяця в коментарі сайту “24” розповіла Олена Беденко-Зваридчук, голова Комітету з медичного права Асоціації правників України.

“Якщо говорити про лікаря первинної ланки – мінімум 1 500 пацієнтів в місяць, насправді в Україні за одним сімейним лікарем закріплено по 2 500 пацієнтів. Скільки він їх прийматиме кожен день – регламентується виключно головним лікарем цього закладу”, – відзначила вона.

Експерт додала: раніше, за радянськими нормативами на одного пацієнта виділялося 8 хвилин, згодом це відмінили й надали повноваження визначати “таймінг” на одного пацієнта виключно головному лікарю медзакладу. Тому нині це індивідуально для кожного бюджетного медичного закладу. Для порівняння у приватних закладах прийом лікаря триває цілих півгодини.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *