Уряд відкрив доступ до інформації про власників авто

Урядовці постановою № 735 розширили обсяг інформації про зареєстровані авто та їх власників. Про це повідомляють Ukr.Media.

Доступ до такої інформації можуть отримати посадові особи органів державної влади, органів місцевого самоврядування, адвокати, нотаріуси з Єдиного державного реєстру Міністерства внутрішніх справ для здійснення ними повноважень, визначених законом.

“Компетентні органи відтепер мають змогу отримувати відомості про номерний знак транспортного засобу, що раніше було неможливим при здійсненні запитів”, – наголошується в повідомленні Кабміну.

Підкреслюється, що нововведення дозволить забезпечити державні органи в повному обсязі даними про транспортному засобі, необхідними при складанні процесуальних документів про накладення на нього арешту, оголошення в розшук, визнання речовим доказом або знаряддям злочину.

Отримання відомостей про номерний знак спростить роботу нотаріусів та поліпшить якість перевірки документів при укладенні угод, предметом яких є транспортні засоби. Інформація про номерні знаки транспортних засобів дозволить адвокатам прискорити процедуру підготовки процесуальних документів по забезпеченню позову шляхом накладення арешту на майно.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *