У Києві перейменують ще дві вулиці

Комісія з питань найменувань підтримала перейменування вулиць у Шевченківському та Дніпровському районах на честь Антона Цедіка та Юрія Поправки. Про це повідомляють у КМДА. 

Члени комісії одностайно підтримали рекомендацію щодо винесення на громадське обговорення перейменування вулиці Ежена Потьє у Шевченківському районі на честь Антона Цедіка та вулиці Миколи Лебедєва в Дніпровському районі на честь Юрія Поправки.

Окрім того, на громадські обговорення рекомендовано винести найменування скверу на вул. Чорнобильська, 4/56 і 12 у Святошинському районі на «Сквер полеглих за Україну».

Довідково.

Антон Цедік – молодший сержант резерву Міністерства внутрішніх справ України, стрілець-санітар 2-го батальйону спеціального призначення НГУ «Донбас». 29 серпня 2014-го Герой загинув при виході з оточення під Іловайськом батальйону «Донбас» «зеленим коридором» між селами Многопілля та Червоносільське.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (27.11.2014, посмертно).

 

Юрій Поправка – Герой України, студент КПІ, учасник Революції гідності. Став однією з перших жертв війни на Сході України. Тіло закатованого російськими окупантами Юрія знайшли 22 квітня 2014 року разом із тілом Володимира Рибака.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *