Українці масово пересідають на електрокари

Українці пересідають з бензинових двигунів на електрокари. За продажами електромобілів Україна вже обігнала Польщу та Росію. Про це повідомляє Канал 24. 

Цього року в Україні справжній бум електрокарів. Зокрема, через скасування мита на їх ввезення. Але побільшало не тільки екологічних автівок, а й зарядних станцій для них. Тож подорожі на великі відстані для водіїв таких авто тепер не проблема.

Більшість електрокарів везуть до України із США. Адже в цій країні відшкодовують 10 тисяч доларів протягом року, якщо ти купуєш екологічний транспорт.

Однак є все ж одна перешкода – бюрократична. Україна сертифікує автівки на підставі Женевської конвенції, американську ж сертифікацію Європа не визнає. Утім, в Уряді вже шукають механізми вирішення цього конфлікту.

“Посилаючись на закон, прийнятий ще Азаровим. Усі автомобілі, які перетинають кордон, мають відповідати європейським вимогам. Американці не мають потрібного маркування на склі. Тому від нас вимагали поміняти скло, фари, паски безпеки”, – розповів засновник компанії з продажу електромобілів Олександр Кравцов.

У Європі ж всіляко заохочують використання електромобілів. До прикладу, уряд Німеччини планує до 2020 року збільшить кількість електрокарів у десять разів. Кожному покупцю відшкодовують чотири тисячі євро.

В Австрії електромобілі звільняються від податку на паливо й щомісячного транспортного збору. У Норвегії власники електрокарів безкоштовно паркуються та не оплачують проїзд автобанами, а високі податки покриває держава.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *