Скільки коштує цього року підготувати авто до зими?

За даними поліції, з першим снігом кількість аварій на українських дорогах збільшилась удвічі. А все – через слизькі дороги та наморозь на склі. Про це повідомляє Канал 24. 

Водій з 20-літнім стажем Роман Каракуля радить ретельно готувати своє авто до зими. За його словами, головне – вчасно “перевзути” автівку. А ще залити антифриз та збалансувати колеса.

“Я откатав диски, тому що вони були трохи деформовані. Потім я ще зробив балансування та поставив шину. Заміна всіх чотирьох колес обійшлась десь в 1110 гривень”, – пояснив Роман.

Окрім цього, чоловік обробив свою автівку воском. Це коштувало ще 200 гривень.

Експерти також радять ретельно оглянути машину, аби все працювало бездоганно.

“Коли середньодобова температура опускається менше 8 градусів тепла, вже треба переходити на зимову покришку. Треба повністю підготувати автомобіль до зими з тієї причини, що вночі є заморозки. Тому омивач може підмерзати”, – зауважив автомеханік Валентин.

Заміна омиваючої рідини, перевірка ходової частини, двірників, регулювання світла фар та заміна гуми коштуватиме в середньому тисячу гривень. Це на 200-300 гривень більше, ніж торік.

Фахівці стверджують, що, крім підготовки свого автомобіля, водію треба налаштуватись психологічно.

“Найголовніше для водія – перелаштуватися на зимовий стиль водіння, тому що гальмовий шлях автомобіля збільшується. Експлуатація автомобіля повинна бути більш обережною, без різких рухів, щоб це не призвело до заносу або ДТП”, – підкреслив автомеханік.

Крім того, важливо вчасно зміняти гуму. Адже це не лише безпека, а й вимога закону.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *