Українські вчені подаватимуть інтелектуальні декларації

В Україні обов’язковою вимогою для здобувачів наукових ступенів буде заповнення інтелектуальних декларацій. Про це повідомляє Канал 24.

Про це заявив керівник секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО).

Згідно із законом, саме НАЗЯВО буде прописувати вимоги і відповідні критерії до дисертаційних робіт, здобувачам наукових ступенів, їхніх наукових керівників і наукових консультантів, опонентам, а також експертам галузевих експертних рад, процесу акредитації та освітніми програмами, які акредитуються. Упевнений, що серед інших вимог (а можливо й основною вимогою) до претендентів і експертів обов’язково буде вимога наявності у них того, що можна умовно назвати і-декларація”,– сказав Храпатий.

Керівник секретаріату Нацагентства наголосив, що “псевдовчені”, які не відповідатимуть встановленим вимогам, залишаться за бортом усіх процесів у вищій освіті. Крім того, він зазначив, що вже існує ряд відповідних електронних ресурсів (Research Gate, Scopus, Google Scholar, Національний репозитарій після його створення) і витрачати ресурси на створення нових недоцільно.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *