Стажування для майбутніх адвокатів пропонують зробити безкоштовним

У парламенті зареєстровано законопроект № 5359 «Про внесення змін до Закону України« Про адвокатуру та адвокатську діяльність »щодо створення рівних можливостей для отримання особою свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та недопущення дискримінації за майновою ознакою». Про це повідомляє Юрліга. 

Ініціатори проекту вважають, що існуюча ситуація з надмірною сплатою за проходження стажування для отримання особою свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю суперечить вимогам міжнародних актів, а також Конституції України, оскільки дискримінує за ознакою майнового стану, а також обмежує можливості людини у виборі професії та роду трудової діяльності.

Законопроектом пропонується встановити, що стажування є безкоштовним, і плата за організацію та проходження стажування органами адвокатського самоврядування не стягується.

Разом з тим, окремо може встановлюватися винагороду за керівництво стажуванням – за домовленістю між стажистом адвоката і адвокатом-керівником стажування, але не більше 3 мінімальних зарплат.

Крім того, пропонується встановити, що Рада адвокатів України може встановити плату за складання кваліфікаційного іспиту, але не більше 2 мінімальних зарплат.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Комментариев (1)

    Євгеній

    Листопад 9, 2016 at 18:22

    Яке ж це безкоштовне стажування, якщо “може встановлюватися винагорода за керівництво стажуванням – за домовленістю між стажистом адвоката і адвокатом-керівником стажування, але не більше 3 мінімальних зарплат”. Оце “може” стане обов’язковою умовою. Хіба ж це безкоштовно? Враховуючи те, що мінімальна зарплата з 1 січня 2017 року буде становити 3200 грн., сума “винагороди” буде складати 9600 грн. Звідкіля таку суму візьме стажер адвоката, який ще фактично не практикує, тобто не працює, не заробляє? А йому ще й якось виживати треба? Добре, якщо в стажера є багаті родичі, а якщо бідні? або їх взагалі немає?
    А що це: “Крім того, пропонується встановити, що Рада адвокатів України може встановити плату за складання кваліфікаційного іспиту, але не більше 2 мінімальних зарплат”. Оце Вам ще плюс 6600 грн., щоб стати адвокатом. Що ж Ви творите, шановні, що пропонуєте і для кого? Лише для багатіїв? А де ж гарантовані Конституцією рівні можливості для всіх?

    Відповіcти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *