Топ-5 подій тижня

Редакція ЦКП інформ пропонує вам огляд найголовніших новин цього тижня.

Україну замело снігом

У понеділок, 14 листопада, унаслідок несприятливих погодних умов (сильні снігопади, хуртовини та ожеледиця, налипання мокрого снігу, сильні пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 988 населених пунктів у тринадцяти областях. Про це повідомляють у Державній службі з надзвичайних ситуацій. 

До відновлення електропостачання населених пунктів задіяно 209 аварійних бригад обленерго.

Найбільшу кількість снігового покрову, до 50 см, зафіксовано у Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій та Житомирській областях.

У Київській, Вінницькій та Черкаській областях спостерігаються невеликий сніг із дощем, а у Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій — місцями, в Одеській, Миколаївській, Херсонській — дощило, на решті території країни без опадів.

Внаслідок сильних опадів та з метою збереження життя та здоров’я учасників дорожнього руху службами автомобільних доріг у Львівській, Житомирській,Тернопільській, Хмельницькій областях обмежено рух великогабаритного транспорту.

Затверджено концепцію розширення повноважень поліції

МВС та Нацполіція підготували концепцію законодавчих змін щодо розширення повноважень поліцейських. Про це повідомляє ZN,UA.

В Міністерстві внутрішніх справ України та Нацполіції України підготували остаточну концепцію 14 жорстких законодавчих змін щодо розширення повноважень правоохоронців, формальним приводом для яких стало вбивство двох патрульних поліцейських, що сталось 25 вересня в Дніпрі.

Відповідний документ надав у розпорядження DT.UA Департамент комунікацій МВС та Нацполіції. Запропоновані правки стосуються трьох нормативних актів: Кодексу адміністративних правопорушень (КУпАП), а також законів “Про дорожній рух” та “Про Національну поліцію”. Як зазначає автор DT.UA Алла Котляр, деякі з раніше вже озвучених пропозицій, що потрапили у документ, правозахисники вважають неприйнятними.

Детальніше читайте за посиланням.

Вкладників українських банків захищатиме законодавство

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками обкрадених вкладників банку «Михайлівський», користуючись правом законодавчої ініціативи, вніс до Верховної Ради  проект Закону щодо захисту ошуканих вкладників банків. Про це повідомляють у прес-службі Президента.

Президент нагадав, що вже зустрічався на Софійській площі з представниками обкрадених вкладників банку «Михайлівський», де пообіцяв зробити все можливе та знайти механізми для захисту їхніх інтересів.

Глава держави визначив цей проект закону «Про внесення змін до закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб щодо відшкодування фізичним особам шкоди завданої зловживаннями в сфері банківських та фінансових послуг» як невідкладний. «Звертаюся до парламентарів з проханням у вівторок поставити його на голосування і проголосувати», – додав Президент.

Деканоїдзе пішла з посади

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков офіційно заявив про відставку очільниці Національної поліції України Хатії Деканоїдзе.

screenshot_1

Аваков додав, що виконувати обов’язки глави поліції буде Вадим Троян.

На кордоні з Угорщиною буде ще один пункт пропуску

На угорсько-українському кордоні побудують пункт пропуску “Дийда – Берегдароц”. Про це повідомляє Канал 24. 

Таке рішення прийняли під час візиту міністра інфраструктури Володимира Омеляна на Закарпаття, повідомляється на сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Це пункт пропуску буде з’єднувати угорський автобан М-3 і трасу “Чоп-Київ”. Його побудують поблизу села Дийда Берегівського району.

Варто додати, що українська ділянка дороги до Дийди буде побудована за кошти Угорщини, які Україна отримає в рамках кредитної угоди.

Зазначається, що практично весь вантажний автотранспортний потік з України в Угорщину буде направлено через новий КПП.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *